Pearl & Z  – BRONZÉREM a nemzetközi Decanter magazin borversenyén

Pearl & Z – BRONZÉREM a nemzetközi Decanter magazin borversenyén

Az 1975-ben alapított Decanter magazin a világ egyik legismertebb borászati magazinja, amely a kritikusok és az ínyencek körében egyaránt kötelező olvasmánynak számít. A havonta megjelenő magazin nemzetközi bortémákról, termelőkről, borászokról és borászatokról szóló híreket, évjáratokat és borajánlásokat, kóstolókat, árveréseket és borblogokat tartalmaz.

Idén a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyén, a Decanter World Wine Awards-on 15 napon keresztül 170 neves borbíráló (köztük 44 Master of Wine és 11 Master Sommelier) kóstolta és értékelte a világ 56 országából nevezett 18 094 tételt. A zsűri döntése alapján 50 „Best in Show”, 179 platina, 635 arany, 5 607 ezüst és 8 332 bronzérem került kiosztásra.

A Decanter kóstoló

Évente több száz palack bort és pezsgőt küldenek be a Decanter World Wine Awards értékelésére. Minden bornak át kell esnie egy előzetes minősítésen, mielőtt a hivatalos szakaszba kerülne. A borokat ezután ország, régió, szín, szőlőfajták, stílus, évjárat és ár szerint osztják fel, és egyenként kóstolják meg - a bírák csak a régiót, a stílust és az árat ismerik. Minden csoport élén egy-egy régió- vagy kategóriaszakértő áll, aki a téma szakértője. A bírálóbizottságot a legjobb borászok, borkereskedők és borkritikusok közül választják ki. 


WWA 2022 – BRONZÉREM

Nagy büszkeséggel tölt le minket, hogy 2022-ben a Decanter World Wine Awards-on a PEARL & Z PRESTIGE BRUT magyar tradicionális pezsgőnket bronzéremmel jutalmazták.

Ilyen gigantikus nemzetközi mezőnyben igazán megtisztelő számunkra hogy a PEARL & Z első nemzetközi megmérettetésén ilyen jól szerepelt!

Koccintsunk és örüljünk együtt a sikernek!

Vissza a blogba