CHAMPAGNE HÁZAK

Champagne Palmer & Co.

 

Maga a természetes elegancia!

 

A Palmer & Co filozófiája 1947-es Reims-i alapítása óta változatlan, a legkiválóbb Grand és Premier Cru területek szőlőjéből, ember és természet közös munkájával tökéletes champagne-t alkotni. Történelmük mindenekelőtt a szőlő, a terroir és bor iránt szenvedélyesen rajongók története.

 

Közel 400 ha-ról, 40 apellációból 50 % chardonnay, 40 % pinot noir, és 10 % pinot meunier érkezik be a szövetkezethez, hogy a Palmer nagykönyvében megírtak szerint készüljön belőle champagne. Évente 700.000 palackot készítenek.

Champagne J. de Telmont

 

A Champagne J. de Telmont negyedik generációs Ház mely a Lhopitál család birtokában van. A Ház a 32 hektáros szőlőterületéből  10 ha-t biodinamikusan, 20 ha-t organikusan, 2 ha-t pedig tradícionálisan művel. Évente 800.000 palack champagne-t készítenek, mely 2/3-t Franciaországban, 1/3-t külföldön értékesítik (Európa, USA, Japán, Hong Kong). Központjuk Damery-ben található.

 

A De Telmont szelekciója sokoldalú, már NV (non-vintage / nem évjáratos) Champagne-jaik is komplex, testes, kerek tételek. A ház stílusában meghatározó gyümölcsös, almás körtés aromák az elegáns hordóhasználatnak köszönhetően kifinomult, légies vintage champagne-okban mutatkoznak meg. A fanatikus champagne rajongók pedig bátran válogathatnak a különleges Heritage Collection champagne szelekciójukból (1969, 1975, 1976, 1985, 1986, 1990, 1992, 1995).

Champagne Lancelot-Pienne

 

A Champagne Lancelot-Pienne házat 120 éve alapították, központjuk Cramant-ban, a Cote des Blanc-on és a Márn-völgyében található. 8,5 hektáron évi 80.000 palack champagne-t készítenek. 3 ha-t Chardonnay-nak, (Cramant, Avize, Chouilly Grand Cru területein), 3 ha-t Pinot Meunier-nek  és 2 ha-t Pinot Noir-nak szentelve.

 

A terrori jellemzője a minerális, krétás karakter, mely elegánsan keretezi a tételek gyömölcsös, friss aromáit.

 

Champagne-jaik sokoldalúak, komplexek.

Champagne Moussé & Fils

 

A Champagne Moussé & Fils házat 1923-ban alapították, jelenleg a negyedik generáció foglalkozik champagne készítéssel, évi 66.000 palack champagne-t készítenek 7,2 hektárról . A termelés 50%-a a francia piacon, 50%-a export piacokon kerül fogyasztásra. Központjuk Cuisles-ben található, a Marne völgyében.

 

A specialitásuk a Pinot Meunier, mely a talaj magas zöld agyag tartalmának köszönhetően igazán különleges arcát mutatja jellegzetes púderes, fehér virágos  karakterrével.

Copyright Varros & Co. All Rights Reserved.